Hoppa över till primär navigering Hoppa över till innehåll Hoppa över till sidfot
Tillbaka till Blogg

5 BADPLATSER DU KAN PADDLA TILL FRÅN VÅR BRYGGA

a train that is on top of a lush green forest

Sommaren är här och wow vilket fantastiskt väder Sverige har bjudit på dom senaste veckorna! Varför inte svänga förbi oss, hyra kajak och paddla till någon härlig strand i närheten?

Hos oss finns möjligheten att hyra kajak i 3 timmar för 290 kronor varje dag. Skulle man vara intresserad av att hyra kajak en hel dag, 10-19, är det inga problem alls! Det kostar 800 kronor och för att boka en hel dag ringer man in till butiken på telefonnummer: 08-32 00 61.

Här nedan tipsar vi om lite olika badplatser runt om i Stockholm, vissa närmare och vissa lite längre bort. Kanske har du något tips utöver dessa du skulle vilja dela med dig av? Släng isåfall iväg en kommentar!

  • Solviksbadet

Paddlar ni under Tranebergsbron längs Alvik Strand, med Äppelviken på er högra sida och Stora Essingen på er vänstra kommer ni snart till ett väldigt trevligt bad vid namn Solviksbadet. Här finns det sandstrand, gräsytor, bryggor, omklädningshytter, dusch och toalett. Allt man kan önska det vill säga.

  • Smedsuddsbadet

Känner ni för att paddla Kungsholmen runt finns möjligheten att stanna till på Smedsuddsbadet som tillhör området Marieberg. Stranden når du från båda hållen och den ligger i en vik från Riddarfjärden. Här finns det gott om plats då det utöver sandstrand även finns en stor gräsmatta man kan slå sig ned på. Men se till att vara här i tid då det är en väldigt populär badplats i innerstan.

  • Långholmens strandbad

Hela Långholmen är som gjord för bad. Hit tar du dig enkelt med din kajak till stranden där du sedan kan gå till någon klippa i närheten ifall stranden skulle vara fullsmockad. Vill du lyxa till det lite är ett besök på Långholmens Wärdshus att rekommendera. Ps. Wärdshuset har sommarstängt mellan 18 juni – 13 juli, så under den perioden får ni lyxa till det med en härlig medhavd picknick, eller varför inte vårt fikapaket!

  • Mälarhöjdsbadet

Ett annat trevligt bad är Mälarhöjdsbadet som ligger i Skärholmen. Här finns ett roligt hopptorn, beachbasketplan i anslutning till badet och ett utegym – om du skulle känna att paddlingen inte räcker som dagens träning det vill säga.

  • Kärsögårdens badplats

Skulle du vara sugen på att paddla iväg en bit så är Kärsögårdens badplats en pittoreskt belägen badplats i Bromma, nära Drottningholms slott. På stranden finns beachvolley och en bit bort kan du spela frisbeegolf. Har du flera timmar på Kärsön skulle jag varmt rekommendera att besöka Brostugan. Här serveras mat, glass, fika och även en 18-håls minigolfbana om man skulle vilja utmana sitt sällskap lite!

  • Postades i:
Skip to toolbar